Succes og fejl er ikke modsætninger..

Jeg har lavet mange fejl og jeg har haft mange udfordringer, både i mit liv og i min træning af hunde. De områder hvor jeg har fejlet mest er ironisk nok også de områder hvor jeg i dag har størst erfaring. De områder i hundetræningen hvor jeg selv har haft blokeringer og kriser, er de områder hvor jeg i dag føler mig bedst rustet til at guide og hjælpe folk.
Mine fejl og udfordringer har gennem tiden formet mig til en meget bedre hundefører, en bedre underviser, til et bedre menneske og det har givet mig en meget bedre forståelse af mig selv. At fejle har også givet mig en forståelse af andre menneskers udfordringer.
Fejl er en del af en progression. Fejl er med til at udvikle os og gøre os dygtigere og klogere. Så hvorfor er så mange af os bange for at fejle? Og kan det hjælpe os hvis vi bliver bedre til at fejle?
På de sociale medier og når vi ser andres liv udefra, kan det virke som om at alle får 12 taller eller mestre alle deres områder til perfektion. Det middelmådige er ikke længere godt nok. Det er kun det perfekte der er værd at stile efter. Og det perfekte virker enkelt og ligetil.
Hvis vi kigger bag facaden til dette, så består succes af at turde begive sig ud på usikker grund. Succes består af at turde fejle, endda gang på gang, indtil vi når vores mål.
Succes og fejl er ikke modsætninger. Fejl er ledetråde til at gøre det anderledes og til at finde nye måder at løse udfordringer på.
Hvis vi bruger vores fejl konstruktivt og griber dem an med en positiv indgangsvinkel, så kan vi bruge fejlene til at udvikle os og til at opnå fantastiske resultater. Og hermed ikke sagt at vi bare skal juble og fejre vores fejl, men hvis vi slipper angsten for at gøre tingene forkert, så får vi en hel anden platform. En platform hvor vi kan være kreative og bøjelige. En platform hvor vi kan glædes og grine og hvor vi kan overveje og udtænke næste niveau. En platform, hvor vi kan arbejde mod vores endelige mål, uden angsten for at fejle.
Hvis du skammer dig eller bliver ked af det over at fejle, så vil jeg anbefale dig på at træne på dit mindset. Du kan aktivt gå ind og træne med dine følelser omkring det at fejle. Hvis du mærker skam eller tristhed når du fejler, så arbejd mod at ændre dit fokus på fejlen. Erstat de automatiske negative tanker der opstår, med positive tanker omkring dine fejl. Hvad lærte du af denne fejl? Hvordan kan du ændre det? Hvad har du fundet ud af om dig selv (og måske din hund) ved at lave denne fejl. I starten vil det måske føles meget opsat og unaturligt at ændre på dit fokus, men inden længe vil disse tanker automatisk begynde at blive en del af din udvikling.
Fakta er at vi alle fejler. Hvis vi lever og udvikler os, så fejler vi. Spørgsmålet er egentlig bare om vi bruger vores fejl til at hæmme vores udvikling eller om vi bruger vores fejl til at blive klogere, stærkere, dygtigere og meget mere powerfulde.